Програма виховання в дитячому садку

Що стосується програм дитячого садка, то їх існує безліч, насправді кожен дитячий сад може скласти свою власну програму, за однієї умови – вона повинна відповідати вимогам, викладеним у відповідних законах, нормативних актах, державних стандартах про дошкільну освіту.

На сьогодні така програма виховання в дитячому садку є необхідним і обов’язковим нормативно-правовим документом. Власне на підставі цього документа дитячий садок отримує ліцензію, акредитацію та атестацію установи, а також дозвіл на організацію будь-яких додаткових платних послуг освіти. Програма дитячого садка повинна містити обґрунтування обраної методики виховання та способів організації виховного процесу. У ній повинні бути описані в доступній формі основні особливості даної виховно-освітньої системи, яка прийнята в конкретному дитячому садку.

Сьогодні програма виховання в дитячому саду часто будується на базі технології освіти відомих виховних методик, наприклад, Нікітіних, Монтессорі, Домана, і інших фахівців в цій області. Кожна з них орієнтується переважно на якийсь один із аспектів розвитку дитини (за принципом спецшкіл поглибленого освіти, приміром, з упором на художньо-естетичну освіту, музичне, вивчення іноземної мови тощо), тому головним завданням батьків є уважне вивчення застосовуваних методик виховання в дитячому садку при виборі установи. Мамам і татам самим потрібно вирішити, яка із запропонованих освітніх систем більшою мірою відповідає індивідуальним особливостям дитини і зможе розкрити його таланти і розвинути здібності. Ну і, безумовно, будь-яка програма дитячого садка повинна забезпечувати всебічний розвиток дитини.

інформація з сайту http://wiki.pp.ua/
Замовити зворотній дзвінок

З усіх питань просимо вас скористатися цією формою. 5 СОВ