Проблеми виховання дітей дошкільного віку

Однією з серйозних проблем у дошкільній освіті є відсутність наступності між початковою школою та дитячим садком. Дитячі садки традиційно орієнтовані на загальний розвиток малюка головним чином, а початкова школа досить часто пред’являє до рівня освіти дітей досить високі вимоги, очікуючи від новоявлених першокласників володіння читанням, навичками усного рахунку, і навіть листи.

Крім іншого, вважається, що школярі є більш дисциплінованими і усидчивыми, ніж дошколята. І це правда. Малюки не звикли спокійно сидіти на одному місці тривалий час, їм складно змиритися з тим, що потрібно займатися тим, що сказав учитель, а не тим, чим хочеться. Тому багато батьків стикаються з великими проблемами, коли дитина йде в школу, а сам малюк може переживати серйозний стрес, і невзлюбить процес навчання.

Щоб прищепити дітям необхідні в школі якості, виховання дітей у дитячому садку в останні роки все частіше починає включати спеціальні заняття, спрямовані на підготовку до школи. Такі заняття будуються за схемою звичайного шкільного уроку в молодших класах, і психологічно готують дітей до нового етапу в житті. На заняттях в підготовчій групі дитячого саду можуть знайомити дітей з основами арифметики, письма і читання. За бажанням батьків та за окрему плату, як правило, керівництво дошкільного закладу може запропонувати початкове вивчення іноземної мови та знайомство з різними навчальними комп’ютерними програмами.

Головне, не перевантажуйте дитину надмірно. Та він зараз як губка, і здатний вбирати в себе знання, як ні в якому іншому віці, але кількість пізнаваного їм і так дуже велике! Адже у нього зараз кожна секунда життя – неймовірне нове відкриття!

інформація з сайту http://wiki.pp.ua/
Замовити зворотній дзвінок

З усіх питань просимо вас скористатися цією формою. 5 СОВ