Що включає виховання дітей дошкільного віку?

Дитячий сад — другий соціальний інститут після сім’ї в житті вашого малюка. Це колосальний досвід для будь-якої дитини, особливо активно розвивається і допитливого. У дитячому садку виховання дітей дошкільного віку спрямоване, в першу чергу, на те, щоб навчити діток жити в соціумі, навчити необхідним навичкам спілкування, взаємодії з навколишніми людьми.

Спілкування з однолітками для дошкільнят — необхідно для гармонійного повноцінного розвитку. Головна причина тому – розвинений ефект наслідування у дітей, який дозволяє освоювати нові вміння і знання набагато швидше, коли відбувається навчання в колективі. Звичайно, багатьох батьків може лякати процес адаптації малюка в дитячому садку. Згладити цей процес зможе тільки грамотна поведінка вихователів і ваша підтримка і заохочення маляти. Але однозначно можна сказати, що цей процес найбільш безболісний, найбільш щадний, на відміну від тих труднощів, з якими доведеться зіткнутися домашнім дітям в шкільному колективі.

Програма виховання в дитячому садку включає навчання основним існуючим законам спілкування: малюк вчиться шукати і знаходити компроміс між власними бажаннями та інтересами оточуючих його людей, відстоювати власну точку зору і разом з цим стримувати себе і свої емоції у вирішенні спорів. Виховання дітей у дитячому садку дає можливість навчитися відстоювати свою думку, шляхом аргументів, а не сліз і істерик, як часто трапляється вдома. Під наглядом вихователя діти набувають свої перші дорослі навички самостійності (одягатися, вмиватися, заправляти ліжко, прибирати зі столу посуд після обіду і так далі), які безцінні для самоорганізації малюка вдома і, незабаром, в школі. Особливо цінним є те, що в колективі однолітків дані навички формуються природним чином, як би самі собою — в процесі спілкування і під час гри з іншими дітьми.

Безумовно, виховання дітей у дитячому садку, анітрохи не применшує важливості домашньої освіти. Тим не менше, враховуючи, що сьогодні досить рідко в сучасних сім’ях народжується більше одного малюка, самим доступним для дитини джерелом спілкування в колективі і, таким чином, повноцінного розвитку залишається саме дошкільний заклад.

Програма виховання в дитячому садку крім знайомства дитини з соціумом, спрямована на розумове, фізичне, естетичне і моральне розвиток. Все це є необхідними компонентами для формування самодостатньої, цілісної особистості.

Завдання вихователя дитячого садка — запропонувати дитині найрізноманітніші заняття, дозволяють реалізуватися повною мірою. Це може бути конструювання, малювання, ліплення, створення аплікацій, фізкультура або гімнастика, заняття музикою. Додатково програма дитячого саду може включати вивчення хореографії, іноземної мови і багато чого ще. Таким чином, для дитини створюються такі умови, що б він зміг розвинути п’ять основних особистісних потенціалу — пізнавальний, комунікативний, ціннісний, художній і фізичний.

інформація з сайту http://wiki.pp.ua/
Замовити зворотній дзвінок

З усіх питань просимо вас скористатися цією формою. 5 СОВ